De eerste bewoners van SPACE-S hebben op maandag 21 november de sleutel gekregen! De nieuwe buurt op Strijp-S is vanaf het begin samen met bewoners ontworpen. Van het type woningen tot aan de manier van samen leven. Extra bijzonder dus, om als eerste écht in de nieuwe buurt te gaan wonen.

Bouwen en klussen

Er komen 402 woningen op SPACE-S, verspreid over 7 woongebouwen. Het eerste blok is al klaar, het laatste blok is pas in maart 2017 klaar. De bouw gaat dus in volle gang door, terwijl de eerste bewoners al aan het klussen zijn in hun splinternieuwe woning. De komende maanden verhuizen steeds meer bewoners naar SPACE-S.

Donderdag 24 november is er nog een feestelijk moment op de bouwplaats: dan bereikt de bouw het hoogste punt. Dit vieren we met de vaklieden, de bewoners en omwonenden.

De eerste bewoners

Voordat de bewoners het huurcontract tekenen, krijgen ze in de woning uitleg over hoe alles werkt. Daarna tekenen ze het huurcontract en krijgen ze dan echt de sleutel van hun woning! We zagen op de eerste dag blije gezichten, bubbels om te proosten en zelfs al potten verf voorbij komen.

De állereerste bewoner!

Patrick: "Ik was op zoek naar woonruimte in Eindhoven en vrienden wezen me op SPACE-S. Ik ben meteen aangehaakt en naar verschillende bijeenkomsten geweest. Op de Reserveringsavond klikte het goed met de andere bewoners. En nu sta ik hier, met de sleutels in mijn hand!"

Wonen in een droomappartement

Lisa: "Ik ben kartrekker van de Workspace Samen Leven. Dat is een werkgroep waarin toekomstige bewoners samen een onderwerp uitwerken. Zo heb ik mijn plekje op SPACE-S veroverd. Dit appartement was mijn eerste keuze. Kijk eens naar dat uitzicht op de binnentuin, mooi toch?"

Voor het eerst samenwonen

Kim en Martine: "We hadden flinke stress, want we stonden op plek 44 op de reserveringslijst. En nu hebben we gewoon een appartement uit onze top 5! In onze hoofden is het al helemaal ingericht. Alles is ingemeten en de muurverf is gekocht. We kunnen meteen aan de slag."

Woningen op SPACE-S

SPACE-S is een vernieuwende wijk, waar toekomstig bewoners al vanaf het begin aan het roer staan. Iedereen mocht meedoen. Daarom komt er een mix van woningen, met voor ieder wat wils: appartementen, lofts, woon- en werkcombinaties, studentenkamers, studentenstudio’s en woningen voor begeleid wonen.

Ook bijzonder aan SPACE-S: niet de inschrijftijd, maar de betrokkenheid bepaalt de kansen op een woning. Die betrokkenheid meten we in Matspunten.

De meeste woningen zijn gereserveerd. Maar er komen nog woningen vrij, van mensen die toch niet op SPACE-S gaan wonen. Deze komen dan een week op de website van SPACE-S te staan. Iedereen met minimaal 2 Matspunten mag er dan op reageren.

Meer weten?

Website SPACE-S
Facebook SPACE-S