Wie het nieuws een beetje volgt, heeft het de afgelopen weken vaak voorbij horen komen: de energierekening wordt fors hoger door de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit. Maar niet alleen de prijzen van energie stijgen. Ook benzine is duurder, de zorgpremie gaat omhoog en de boodschappen zijn in prijs gestegen. Van de stijgende prijzen merken veel van onze bewoners iets in hun portemonnee. Woonbedrijf kan de energierekening van onze bewoners niet verlagen, net zoals we hun boodschappen niet goedkoper kunnen maken. Wij begrijpen de zorgen van onze bewoners heel goed en we willen wel laten weten hoe we, waar dat kan, hulp bieden.

€200,- extra compensatie voor de laagste inkomens

Heb jij een laag inkomen? Dan kan je in aanmerking komen voor een eenmalige uitkering van €200,- als extra compensatie. Als je in de bijstand zit ontvang je dit bedrag automatisch. Zo niet, dan meld je je bij jouw gemeente. Ook gepensioneerden met alleen een AOW en zelfstandigen met een laag inkomen komen in aanmerking.

Duurzame maatregelen zorgen voor minder energieverbruik

Een lager energieverbruik is nu belangrijker dan ooit. Wij zetten in op de verduurzaming van onze woningen. Bij veel van onze woningen voerden we de afgelopen periode energiebesparende maatregelen door zoals isoleren. Met samenwerkingspartners renoveren we de komende jaren nog vele woningen. Maar we hebben ruim 33.000 woningen en hier zitten ook woningen bij die nog verduurzaamd moeten worden. Dat kunnen we niet in één keer doen. Dat heeft tijd nodig.

Lagere energierekening door thuis minder energie te verbruiken

Dit kan door bijvoorbeeld enkele energiebesparingstips toe te passen. Of door bij jouw gemeente na te vragen welke (financiële) mogelijkheden zij aanbieden op het gebied van energiebesparende maatregelen, zoals energieboxen. Hieronder hebben we een lijstje opgenomen van de bij ons bekende acties of tips van gemeentes.

Maatregelen van de landelijke overheid

Gelukkig heeft de landelijke overheid onlangs ook maatregelen getroffen om direct iets te doen aan de stijgende energieprijzen. Het tijdelijk verlagen van de energiebelasting beperkt de stijging van de energierekening op korte termijn. Dat ziet je straks terug in jouw maandelijkse energiekosten.

Kom je als bewoner door de stijgende prijzen in de problemen met het betalen van de huur?

Dan kun je via deze website een betalingsregeling aanvragen. Zo voorkom je een betalingsachterstand. Dit kan als je inlogt op 'Mijn Woonbedrijf'. Hier lees je meer over een betalingsregeling. Je kunt ook via het contactformulier contact met ons opnemen. We bekijken dan altijd jouw situatie en zoeken samen naar een oplossing.