Woonbedrijf heeft de vroegere Pastoor van Arsschool aan de Barrierweg 180 van de gemeente Eindhoven gekocht. Deze school gaan we verbouwen tot sociale huurappartementen in. Er is nog veel in originele staat. Aan de buitenkant zal niet veel veranderen. Die wordt mooi opgeknapt.

Aan de buitenkant blijft bijna alles hetzelfde
Het metselwerk wordt schoongemaakt. De ramen en de raamverdeling blijft ongeveer hetzelfde. Het hele gebouw wordt energiezuinig gemaakt. Daarom komt er dubbel glas in de raamkozijnen.

De hoofdingang komt weer aan de voorkant, waar die vroeger ook zat. De brievenbussen hangen aan de zijkant. Aan de voorkant komt ook een aparte ingang naar de bergingen.

In het hele gebouw blijven de gangen en trappenhallen zoveel mogelijk hetzelfde. Er is geen lift.

Duurzame appartementen in het groen
De appartementen aan de Barrierweg zijn straks energiezuinig en hebben energielabel A. Er is een gezamenlijke warmtepomp die zorgt voor de verwarming van de appartementen. Je kunt als bewoner de warmte wel zelf regelen. Een meter houdt het gebruik voor elke bewoner bij. Voor het warme water heeft elk appartement een eigen boiler.

Achter dit gebouw ligt nog een school die Woonbedrijf gaat verbouwen: de oude Paletschool aan de A du Hamelstraat. Tussen die scholen liggen nu grote schoolpleinen met alleen stoeptegels. Hier komt straks een groene gezamenlijke binnentuin voor de bewoners van de beide verbouwde scholen. De grote bomen blijven staan. Woonbedrijf wil zo meer groen in de buurt brengen.

Bewoners en bezoekers parkeren hun auto op het parkeerterrein van de Pastoor van Arskerk of in de straat.

Buren van de Barrierweg
Naast de verbouwde school aan de Barrierweg heeft Neos een locatie waar zij begeleiding en opvang bieden. Zij stellen zich graag aan je voor. Klik hier voor meer informatie. Bekijk ook even dit filmpje.

Samenwerkingspartners
Okko, De Loods Architecten en Ballast Nedam Zuid

Vragen?
Heb je vragen over dit project stuur dan een mail aan scholendebarrier@woonbedrijf.com.

In aanbouw