​Een wandeling door een bijzonder wijkje

 

 

Toen Mirjam Houben door ons gevraagd werd of ze een expositie over de Aireywijk en haar geschiedenis wilde maken, hoefde ze geen moment te twijfelen. Want hoe leuk is het om in de geschiedenis van de wijk waar je nog maar net woont te duiken!

 

 

“Ik heb ervoor gekozen om de expositie niet in het wijkgebouw te laten plaatsvinden, maar in de vorm van grote foto’s verspreid door de wijk. Zo is de expositie voor iedereen toegankelijk en maken de foto’s de wijk een beetje mooier. Want de Aireywijk is een geliefde maar ook een verguisde wijk; iedereen heeft er een mening over. Maar wat je er ook van vindt, het is een bijzondere wijkje met echt een eigen karakter.” 

 

Op de plattegrond kun je zien waar de foto’s hangen en wat de volgorde is. De oranje pijltjes verwijzen naar panelen over de geschiedenis, bij de blauwe pijltjes vind je portretten van bewoners van de Aireywijk. Als je nieuwsgierig bent kun je een wandeling maken en de route met nummers volgen. Vanwege de volgorde van de geschiedenispanelen kun je het beste bij het startpunt aan de Schubertlaan beginnen.

 

“Ik hoop dat de expo een mooi beeld van de wijk geeft en laat zien dat het maar goed is dat de bijzondere wijk niet gesloopt is.”