15 december 2014

 

Wie aan sloopwoningen denkt, denkt al snel aan dichtgetimmerde huizen, donkere straten en een nare sfeer. Dat kan ook anders! De Kamperfoelielaan is omgetoverd tot een vrolijk verlichte straat met interactieve etalages in de woningen. De ‘Window Shopper’ is een knipoog naar het nieuwe winkelcentrum Boulevard-Zuid.

 

Föhnen en bladeren

Woonbedrijf wil de leefbaarheid in de buurt tot de sloop begint zo goed mogelijk houden. Dichtgetimmerde woningen passen daar niet bij. Daarom vroegen wij aan Ard Jacobs, oud-bewoner van de Kamperfoelielaan en eigenaar van Pillo Games, om hier iets voor te verzinnen.

 

Wie nu door de straat loopt, ziet vrolijke verlichting en etalages die plotseling oplichten als u in de buurt komt. Elke etalage is ingericht door een andere organisatie, bijvoorbeeld door winkels uit het winkelcentrum. U leert bijvoorbeeld alles over het vlees van een koe in de etalage van de Keurslager, bij de kapper springt spontaan de föhn aan en bij de boekhandel neemt een rollend balletje u mee op reis langs een aantal boeken.

 

Over Boulevard-Zuid

Op de plek waar nu nog 65 huurwoningen en 55 garages van Woonbedrijf staan, komt in 2015 een splinternieuw winkelcentrum met woonruimte boven de winkels. Een vooruitgang voor de buurt, maar een ingrijpend project voor de bewoners. Woonbedrijf hielp alle bewoners aan een fijne, nieuwe woning. In de leeggekomen woningen kwamen tijdelijke bewoners. Nu is het tijd voor de allerlaatste bestemming van deze woningen: de ‘Window Shopper’. Zo blijven de woningen tot de sloop een functie in de wijk houden.

 

Meer lezen?

In het persbericht ‘Window Shopper’ knipoog naar nieuwe Boulevard-Zuid' leest u alles over de ‘Window Shopper’. Benieuwd hoe de oorspronkelijke bewoners en de tijdelijke bewoners de afgelopen jaren hebben beleefd? In het artikel 'Sloop woningen biedt huurders nieuwe kansen' vertellen zij zelf over hun ervaringen.

 

Bekijk alle foto’s op groot formaat in de Fotogalerij 'Window Shopper'.

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus