11 januari 2016 

Het enorme pand aan de Vestdijk is al vanalles geweest. Nu is het een pop-up speelhal, yoga-leslokaal, knutsel- en vergaderruimte en game-arena, helemaal opgebouwd uit hergebruikte materialen. Play in Town (PIT040) is van iedereen, voor iedereen.      

 

​​​​ Ard en Laurie met hun dochterje voor PIT040

Bijzondere organisatoren van Play in Town

Creatief ondernemers Ard Jacobs en Laurie Sieben zijn de organisatoren van PIT040. En dat is bijzonder. Want zij leerden elkaar kennen als tijdelijke bewoners van de sloopwoningen in Stratum, waar Woonbedrijf nu bouwt aan Boulevard Zuid. Inmiddels hebben ze samen een dochtertje.

 

Ard startte zijn bedrijf PILLO Games op vanuit de sloopwoning, maar nu werkt hij samen met Laurie en een team studenten vanuit een kleine kantoorruimte in PIT040. Samen beheren ze de 1500 m2 van PIT040.

 

Wat is PIT040?

“PIT040 is ingevuld met talloze plekken waar bezoekers kunnen spelen, buurten, knutselen, sporten en vergaderen”, zegt Laurie. De bezoekers komen uit de buurt, maar ook uit andere wijken van de stad. Laurie: “In Eindhoven zijn nauwelijks plekken waar je lekker binnen kunt spelen, vandaar onze naam PIT040: Play in Town.”

 

Dat er nog veel meer mogelijk is, blijkt snel. Want ook de Neighbourhood Furniture Factory heeft zich in het pand gevestigd. Dit sociale initiatief maakt samen met handige huurders meubilair van gebruikt bouwmateriaal.

Kom spelen bij Play in Town!

PIT040 aan de Vestdijk 133 is geopend op zondagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur, of in overleg met Ard en Laurie. Ze zijn te bereiken via Facebook of via pit@pillogames.com. Wilt u iets organiseren in PIT040? Neem dan gerust contact op.

 

Creatieve tijdelijke invulling

Silvie Groenendal is senior klantbeheerder bij Woonbedrijf en legt uit: “Woonbedrijf heeft dit pand destijds aangekocht met het oog op onze toekomstige plannen voor de Irisbuurt. We willen op deze plek studentenwoningen en stadswoningen realiseren. Het zou jammer zijn om dit grote pand tot die tijd leeg te laten staan. Daarom hebben we Ard en Laurie gevraagd om er iets nuttigs mee te doen, met speciale aandacht voor hergebruik. Hun ideeën voor een overdekte ‘speel-, ontmoet- en doeplek’ spraken ons enorm aan.

 

Voor de benodigde financiën hebben Ard en Laurie een beroep gedaan op het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf. Hun plannen sluiten perfect aan op het doel van het fonds: samen met buurtbewoners werk maken van leuke, leefbare buurten door de inzet van kunst en cultuur.”

 

 

Hergebruik van materialen

Wat opvalt is dat praktisch alles in het pand is hergebruikt. Ard: “Alle stoelen en tafels komen van een Grieks restaurant uit Deurne. We hebben ze opgeknapt en nu zijn ze top.” De speeltoestellen zijn gemaakt van gebruikte materialen uit de materialenbank van Woonbedrijf: een depot waarin spullen terechtkomen die anders tijdens bouwprojecten en renovaties zouden worden weggegooid. Zelfs de struikjes en boompjes buiten het pand zijn hergebruikt, want die bleven over na sloopwerkzaamheden op de Kamperfoelielaan en de Gentiaanweg!

 

comments powered by Disqus
close