Prachtig weer, gezellige mensen, spannende activiteiten en lekker eten aan de bosrand: wat wil je nog meer? Op 11 juli vierden we een afsluiting én een opening in de Geldropse wijk de Coevering. Want de afsluiting van het project ‘Zien & Vinden’ betekende de onthulling van nieuwe bewegwijzering op de flats en twee speeltuintjes op het terrein.

 

Houtbranden

Voor de nieuwe bewegwijzering kozen bewoners voor symbolen uit de natuur. En ‘s avonds is het nóg mooier: dan zie je de sfeervolle verlichting achter de panelen. De twee nieuwe natuurspeeltuintjes rondom de flats zijn door bewoners zelf versierd. Kind of volwassene: alle buurtbewoners mochten iets houtbranden. Zo werden de speeltuintjes meteen van iedereen.

Ontmoeten in de Coevering

Karla, moeder van de driejarige peuter Micha is blij: “De speeltuin is een plek waar mensen gezellig bij elkaar komen. Het is echt een ontmoetingsplek voor kinderen en ouders uit de hele wijk. Ik vind de activiteiten die rondom dit project georganiseerd zijn ook super. Hierdoor werd iedereen erbij betrokken.”

Eigen gezicht

Wikke Peters van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven: “Bewoners van de Coevering vonden het lastig dat alle flats er hetzelfde uitzagen. Er was geen herkenbare, eigen bewegwijzering per flat. Naast het bedenken van bijzondere bewegwijzering, waren wij benieuwd naar de sfeer in de buurt. Misschien dat we daar samen ook mee aan de slag konden gaan?

 

Woonbedrijf stelde geld beschikbaar uit het Buurtcultuurfonds. Samen met ontwerper Almar organiseerden we allerlei buurtactiviteiten: koekjes bakken voor de ingang van elke flat om informatie op te halen, samen met buurtbewoners bedenken van symbolen voor de flats en houtbranden van de speeltoestellen. De communicatie via e-mail en posters werkte goed: we merkten dat bewoners zich betrokken voelden.”

 

 

 

comments powered by Disqus
close