​De laatste tijd horen wij van een aantal klanten dat zij worden gebeld door nep-interviewers. De bellers doen zich voor als onderzoeksbureau dat in opdracht van Woonbedrijf belt om vragen te stellen over reparaties. Vaak wordt er ’s avonds of in het weekend gebeld. Hoe herkent u de nep-interviewers en hoe weet u dat wij bellen?

 

Telefonisch onderzoek door Woonbedrijf herkennen

Wij vinden het belangrijk dat ons telefonisch onderzoek u zo min mogelijk tot last is en dat u zeker weet dat u echt met ons te maken heeft. Daarom doen wij er alles aan om onze onderzoeken zo vertrouwd mogelijk in te richten. Ook als een onderzoeksbureau het onderzoek voor ons uitvoert.

 

Zo gebruiken we nooit een anoniem nummer als we u bellen. Als uw telefoon nummerherkenning heeft, ziet u dus altijd een telefoonnummer in het scherm van uw telefoon staan. Bovendien bellen we nooit later dan 20.30 uur.

 

Op dit moment zijn we met twee telefonische onderzoeken bezig. Hieronder leest u hoe u deze onderzoeken herkent.

 

Actueel onderzoek: service calls door KCM

Op dit moment voert de Klant Contact Monitor (KCM) een telefonisch onderzoek uit onder onze huurders. Het gaat hier om de ‘service calls’ rondom renovaties. KCM stelt u een aantal vragen over de renovatiewerkzaamheden aan uw woning.

 

Deze service calls herkent u aan deze kenmerken:

 

  • KCM belt op werkdagen tot uiterlijk 20.00 uur en nooit in het weekend;
  • KCM stuurt vooraf een SMS of e-mail om het telefoontje aan te kondigen;
  • Als KCM belt, verschijnt er een 040-nummer in uw scherm;
  • Alleen onze huurders in Tivoli en Philipsdorp (fase 2 en 3) krijgen op dit moment service calls.

 

Actueel onderzoek: klanttevredenheid

Binnenkort starten wij met een telefonisch onderzoek naar klanttevredenheid. Dit onderzoek voeren wij zelf uit. U ziet dus ons telefoonnummer (040-243 43 43) in beeld. We bellen alleen overdag en niet in het weekend.

 

Wat te doen als u door een nep-interviewer wordt gebeld?

Als u denkt dat u een nep-interviewer aan de telefoon heeft, kunt u gewoon de verbinding verbreken. U hoeft verder niets te doen. Er zijn bij ons geen gevolgen bekend bij klanten die de telefoon hebben aangenomen.

 

Twijfelt u of een telefoontje betrouwbaar is of niet? Of heeft u vragen? Dan kunt u ons een e-mail sturen via klantonderzoek@woonbedrijf.com of bel: 040-243 43 43.

comments powered by Disqus
close