Woonbedrijf ziet de waarde van Tivoli, een wijk met een heel eigen gezicht. Wij willen de wijk sociaal en fysiek aantrekkelijk houden voor huidige en nieuwe bewoners. Dat doen we door duurzaam te investeren: in sociale activiteiten, onderhoud van de woningen en nieuwbouw. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor het derde onderhoudsproject: 110 woningen in Tivoli Rood (omgeving Giraffestraat).

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

Bewoners kiezen kleur kozijnen

In mei begonnen we met het testen van de werkzaamheden in een lege woning aan de Giraffestraat 11. Soms testen we meerdere keren, zodat we straks minder verrassingen tegenkomen in de woningen. In juli bekeken bewoners de testwoning. Alle vragen en opmerkingen die we toen hoorden, nemen we mee in onze voorbereiding.

 

Zo hadden bewoners veel opmerkingen over de kleur van de kozijnen. We hebben de architect gevraagd om drie kleurvoorstellen te maken. Hierbij is gekeken naar de kleuren die al aanwezig zijn in Tivoli. Op 4 oktober konden bewoners uit deze kleuren kiezen.

 

 

 

Tweede test vervangen dak geslaagd!

Bij de eerste test voor het vervangen van het dak, op de Giraffestraat 11, ontstond veel schade aan de binnenkant van de woning. Daarom deden we een tweede test  op de Mammoetstraat 11. Hier hebben we alleen de dakpannen en de dakkapel vervangen. Op het bestaande dak is een extra isolatielaag aangebracht. We deden deze test in een woning waar mensen wonen.

 

Deze test is goed geslaagd! Er was veel minder overlast voor de bewoner en minder schade aan de woning. Wij zijn erg blij met deze oplossing. We gaan het dak dus bij alle bewoners op deze manier vervangen.

 

 

Planning

Na het testen in de Giraffestraat 11 en Mammoetstraat 11 maken we het plan definitief. Daarna willen we alle onderdelen in een woning uitvoeren waar iemand woont. Zo kan een bewoner ons vertellen wat het betekent om in de woning te wonen tijdens het onderhoud. We kijken dan wat we moeten afdekken en leeghalen, welke ruimtes de bewoner nog kan gebruiken en hoeveel last er is van geluid en stof.

 

Daarna kunnen we aan de slag in de andere woningen. We verwachten in 2018 te starten en begin 2019 willen we alle woningen klaar hebben.

 

 


 

comments powered by Disqus
close