Woonbedrijf ziet de waarde van Tivoli, een wijk met een heel eigen gezicht. Wij willen de wijk sociaal en fysiek aantrekkelijk houden voor huidige en nieuwe bewoners. Dat doen we door duurzaam te investeren: in sociale activiteiten, onderhoud van de woningen en nieuwbouw. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor het derde onderhoudsproject: 110 woningen in Tivoli Rood (omgeving Giraffestraat).

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

Bewoners komen kijken in de testwoning

Vanaf mei testen we alle werkzaamheden in een lege woning aan de Giraffestraat 11. We testen soms meerdere keren, zodat we straks minder verrassingen tegenkomen in de woningen. Op 10 juli konden de bewoners komen kijken in de testwoning. Alle vragen en opmerkingen die we toen hoorden, nemen we mee in onze voorbereiding.

 

 

Nieuwe test vervangen dak 

We zijn begonnen met het dak. Dit ging er helemaal af, maar binnen een dag was het dak weer wind- en waterdicht! Helaas leverde de methode meer schade op dan verwacht.

 

Daarom doen we nu een nieuwe test in een woning aan de Mammoetstraat 11. Het bestaande dakbeschot blijft bestaan. Dit is de bovenste laag van het dak, waar de dakpannen op liggen. We leggen er een nieuw geïsoleerd dak overheen. De meeste werkzaamheden doen we van buitenaf. Alleen het afwerken van de dakkapel doen we vanaf de binnenkant van de woning.

 

 

 

We testen nog meer

We hebben al veel gedaan in de testwoning op Giraffestraat 11:

 

  • Het dak, de dakkapellen en de schoorsteen zijn vervangen en geïsoleerd;
  • De gevels zijn schoongemaakt en het voegwerk hersteld;
  • Er zijn nieuwe kozijnen met isolatieglas geplaatst;
  • De keuken, douche en toilet zijn vervangen;
  • We hebben een vaste trap naar de zolder gemaakt. We proberen eerst uit of een wasmachine naar boven kan en dan komen er leuningen;
  • We hebben wanden voor geluidsisolatie geplaatst. We gaan nu meten of het geluid minder wordt;
  • We zijn nog bezig met de aanbouw van de keuken.

 

Bekijk hier de flyer van de testwoning (PDF).

 

 

Planning

Na het testen in de Giraffestraat 11 en Mammoetstraat 11 maken we het plan definitief. Daarna willen we alle onderdelen in een woning uitvoeren waar iemand woont. Zo kan een bewoner ons vertellen wat het betekent om in de woning te wonen tijdens het onderhoud. We kijken dan wat we moeten afdekken en leeghalen, welke ruimtes de bewoner nog kan gebruiken en hoeveel last er is van geluid en stof.


Daarna kunnen we aan de slag in de andere woningen. We verwachten uiterlijk begin 2018 te starten en alle woningen zijn eind 2018 klaar. In het laatste kwartaal van 2017 willen we bij alle bewoners op bezoek gaan om uitleg te geven en keuzes op te halen.

 

 


 

comments powered by Disqus
close