Bouwprojecten van Woonbedrijf maken kans op Dirk Roosenburgprijs 2017!

Negen bouwprojecten die strijden om één prijs: de architectuurprijs Eindhoven van 2017. Waarvan er maar liefst vijf een Woonbedrijf-handtekening hebben! Dat zijn:

 

  • SPACE-S
  • Vernieuwing Philipsdorp
  • Studentenflat Aurora
  • Vervangende nieuwbouw voor Airey-flats
  • Kantoorgebouw Woonbedrijf: wij voelen ons heel verbonden met ons prachtige kantoor. Ook al zijn wij huurder en geen eigenaar; wij zijn trots op deze nominatie. 

 

Andere genomineerden en prijsuitreiking

De andere genomineerde projecten zijn: herontwikkeling Pompgebouw TAQ, herontwikkeling deel NatLab en nieuwbouw voor creatieve school SintLucas, transformatie Philips Lighting Mathildelaan Eindhoven en Caspar's Garden House.

 

De jury buigt zich er in september over en er is een stemronde voor het publiek. Daarna maakt de gemeente aan het einde van de Dutch Design Week, op vrijdag 27 oktober, bekend wie de prijs wint. 

 

Over de Dirk Roosenburg architectuurprijs

Om de twee jaar reikt de gemeente Eindhoven de Dirk Roosenburgprijs uit. De gemeente reikt deze prijs voor de ruimtelijke kwaliteit al uit sinds 1989. Hij gaat naar een opmerkelijk en inspirerend bouwproject binnen de gemeente Eindhoven. De prijs is genoemd naar de architect die veel deed voor Philips. Roosenburg ontwierp onder meer de Witte Dame en het NatLab.

 

Het Architectuurcentrum Eindhoven organiseert de tweejaarlijkse titelstrijd voor de gemeente Eindhoven. In 2015 won UArchitects de prijs voor spilcentrum 't Hofke. Eerder wonnen onder meer al Gerard en Anton op Strijp-S, de Witte Dame, de Lichttoren en Park Meerland.

 

Onze nominaties

SPACE-S

Toekomstige bewoners werkten vanaf het begin mee aan het ontwerp, het DNA, de plattegronden en de manier van samen leven. Dat leidde tot een grote mix van woningtypes voor alle doelgroepen en veel ruimte voor gezamenlijke ruimtes. Zoals hofjes, daktuinen en een huiskamer.

 

Lees meer over SPACE-S.

 

 

 

Vernieuwing Philipsdorp

Deze oude, karakteristieke wijk onderging een grote renovatie. Uitgangspunten waren het noodzakelijke onderhoud, behoud van de authentieke uitstraling, verbetering van de isolatie, maatwerk en individuele keuzemogelijkheden voor de bewoners.

 

Lees meer over de renovatie van Philipsdorp.

 

 

Studentenflat Aurora

Midden op de campus van de TU/e maakten de tijdelijke Spaceboxen plaats voor deze woontoren voor internationale studenten. Met een mix van woningtypes voor studenten en een gezamenlijke ruimte die de studenten samen hebben ingericht.

 

Lees meer over Aurora.

 

 

Vervangende nieuwbouw Airey-flats

Deze nieuwe flats zijn speciaal voor groene huurders en er zitten 12 zorgappartementen in. De flats zijn volgens The Natural Step gebouwd en zijn duurzaam en energiezuinig. Er zijn allerlei duurzame maatregelen genomen, zoals goede isolatie en een opvangsysteem voor regenwater.

 

Lees meer over de Airey-flats.

 

 

 

Nieuw kantoor Woonbedrijf

Woonbedrijf verhuisde van 4 locaties naar één kantoor, in het centrum van Eindhoven. Het kantoor is transparant met veel glas en flexibel in te delen. Er zijn allerlei duurzame keuzes gemaakt, zoals het hergebruik van veel oude materialen.

 

Lees meer over het nieuwe kantoor van Woonbedrijf.

 

 

 


 

comments powered by Disqus
close