Uw huur: betaalbaarheid voorop

Wij vinden het belangrijk dat u een eerlijke huurprijs betaalt voor uw woning. We hebben oog voor de kwaliteit én voor de betaalbaarheid.

 

Opbouw huurprijs

Uw huurprijs bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Kale huur of nettohuur. Deze prijs bepalen we onder meer aan de hand van de kwaliteit, de ligging en de grootte van uw woning.
  • De servicekosten. Dit zijn kosten voor gemeenschappelijke zaken, zoals schoonmaak of groenonderhoud.
  • Kosten voor fondsen en regelingen. Dit zijn kosten voor deelname aan bijvoorbeeld het glas- en rioolfonds.

 

Daarnaast betaalt u kosten als u bijvoorbeeld kiest voor het onderhoudsabonnement.

​​​
​​​​ Klik op de afbeelding voor grotere afbeelding of bekijk de PDF.
​​

Maximale huurprijs voor uw inkomen

Heeft u met uw inkomen recht op huurtoeslag? En gaat u verhuizen? Dan mogen wij u vanaf 2016 alleen woningen tot een bepaalde huurprijs aanbieden. Dat heet ‘passend toewijzen'. De overheid wil hiermee voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen gaan wonen.

 

Huurprijs en de jaarlijkse huurverhoging

Elk jaar mogen wij op juli uw huurprijs aanpassen, onder meer om de inflatie te volgen. Hierbij letten wij scherp op de betaalbaarheid van onze woningen. Daarom houden wij de huurverhoging elk jaar zo laag mogelijk. 

 

In 2015 verhoogden wij onze huren eenmalig zelfs helemaal niet. En in 2016 kiezen we ervoor om de huren alleen met het inflatiepercentage te verhogen. Dat is 0,6%. Hiermee zitten we fors onder de 2,1% huurverhoging die wij van het Rijk mogen vragen.


Lees meer over ons huurbeleid van 2016.

 

Huurprijs en inkomen

In 2016 speelt uw inkomen bij ons geen rol in de jaarlijkse huurwijziging. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u betaalt voor wat u krijgt. Uw inkomen staat daar los van.

  

close