Zoekt u een woning? Schrijf u dan gratis in als woningzoekende bij Woonbedrijf. Dit regelt u gemakkelijk online. Daarna kunt u reageren op al onze vrijgekomen woningen.

 

Als u geen internet heeft, kunt u gebruik maken van de computers in onze Woonwinkel.

 

Inschrijven en kosten

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich gratis inschrijven. Dit kan op vier manieren:

  1. Bent u geen huurder van ons? Schrijf u in via het inschrijfformulier voor woningzoekenden.
  2. Bent u al huurder van ons? Meld u aan voor ‘Mijn Woonbedrijf’. Via ‘Mijn Woonbedrijf’ kunt u zich inschrijven als woningzoekende.
  3. Zoekt u een studentenkamer? Schrijf u in bij Vestide.
  4. Zoekt u een koopwoning? Vul het inschrijfformulier voor koopwoningen in.

 

Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord goed, deze heeft u nodig om te reageren op woningen!

 

Inschrijftijd opbouwen

Hoe langer u staat ingeschreven, hoe groter uw kansen op een woning. Heeft u van alle reacties de langste inschrijftijd? En voldoet u aan eventuele andere voorwaarden? Dan krijgt u de woning.

 

Hoeveel inschrijftijd u nodig heeft, hangt af van de woning. In elke woningadvertentie staat de gemiddelde inschrijftijd die u nodig heeft. Dit is een inschatting. Ook met minder inschrijftijd kunt u gewoon reageren.

 

Wijzigingen doorgeven

Veranderen uw gegevens? Verander deze gegevens ook zo snel mogelijk in uw inschrijving. Als u namelijk een woning krijgt aangeboden en uw gegevens kloppen niet, dan mag u de woning niet huren.

 

Een aantal gegevens kunt u online doorgeven via Mijn Woonbedrijf. Neem voor andere veranderingen contact op met onze Klantenservice via 040-243 43 43 of kom langs in de Woonwinkel.

 

Herstel inschrijftijd na verhuizing

Als u verhuist, vervalt altijd uw inschrijftijd. Soms kunt u uw inschrijftijd ‘herstellen’. Dit hangt af van uw verhuizing.

 

Verhuizen naar zelfstandige woonruimte

Dit is woonruimte met een eigen keuken, douche en toilet. In dit geval kunt u geen herstel van inschrijftijd aanvragen. U bouwt opnieuw inschrijftijd op vanaf het moment dat u uw verhuizing doorgeeft.

 

Gaat u samenwonen? Dan kunt u geen herstel van uw inschrijftijd aanvragen. Alleen als het samenwonen in het eerste jaar misgaat, kunt u een verzoek voor herstel van inschrijftijd indienen. Dit moet u wel aantonen met een uittreksel uit het bevolingsregister.

 

Als u een woning via een zorgverlener huurt, kunt u geen herstel van inschrijftijd aanvragen.

 

Verhuizen naar niet-zelfstandige woonruimte of met tijdelijk contract

Zodra u de verhuizing doorgeeft, vervalt uw inschrijftijd. Maar u kunt deze weer terugvragen. Zo doet u dat:

 

  1. Vraag het formulier ‘Verzoek herstel inschrijftijd’ aan in onze Woonwinkel of via de Klantenservice: 040-243 43 43 en vul het helemaal in.
  2. Vraag bij de gemeente een uittreksel uit het bevolingsregister aan, waarop al uw adressen staan.
  3. Verzamel papieren waarmee kunt bewijzen dat u niet zelfstandig woont, zoals huurcontracten. Een handgeschreven briefje geldt niet.
  4. Stuur alle papieren naar ons op of breng ze naar de Woonwinkel. U hoort dan zo snel mogelijk van ons of wij uw inschrijftijd herstellen.

 

Belangrijk: staat er langer dan 4 weken geen adres op het uittreksel, dan krijgt u geen herstel van inschrijftijd. Wij controleren uw gegevens altijd tijdens het intakegesprek. Als uw gegevens niet kloppen, vervalt het aanbod van de woning.

 

Bonusregeling trouwe huurders

Als u meer dan 10 jaar bij ons huurt en u schrijft zich in als woningzoekende, krijgt u 'bonusmaanden'. Dit is extra inschrijftijd.

 

  • Huurt u uw woning 10 jaar? Dan verhogen wij uw inschrijftijd met één jaar.
  • Voor elk jaar dat u langer huurt dan 10 jaar, verhogen wij de inschrijftijd met één maand.

 

Voorbeeld: u woont 25 jaar in uw huidige woning van Woonbedrijf en u schrijft zich in als woningzoekende. Uw bonus is 2 jaar en 3 maanden: één jaar voor de eerste 10 jaar en 15 maanden voor elk volgend jaar.

 

Inschrijving beëindigen

Stuur een brief met hierin het verzoek uw inschrijving te beëindigen én uw inschrijfnummer en een kopie van uw legitimatiebewijs naar:

 

Stichting Woonbedrijf SWS Hhvl
Postbus 280
5600 AG Eindhoven

 

U ontvangt een bevestiging zodra uw inschrijving is beëindigd.

 


 

Inkomensverklaring verplicht

Gaat u reageren op een vrijkomende woning, dan vragen wij om een inkomensverklaring, voorheen het IB60-formulier. Volgens de Europese regelgeving kunnen wij met dit formulier uw inkomen goed vastleggen.

 

Heeft u dit formulier tijdens een intakegesprek niet bij u, dan vervalt het woningaanbod.

 

Verklaring aanvragen

U vraagt de inkomensverklaring gratis op via de Belastingtelefoon: 
0800 – 0543. Het duurt gemiddeld 5 werkdagen voordat u de verklaring ontvangt.

close