Regel op tijd uw huuropzegging

Gaat u verhuizen? Zeg uw huur dan minimaal een maand van tevoren op via het formulier.

 

Formulier opzeggen huur (PDF)

   

   

 

Formulier opzegging huurcontract

Vul het formulier helemaal in. De hoofdhuurder én de eventuele medehuurder moeten het formulier ondertekenen.

 

U kunt het formulier naar ons opsturen, of u levert het formulier zelf in in onze Woonwinkel. Binnen enkele dagen ontvangt u een bevestigingsbrief. Hierin staat de datum waarop uw huur eindigt en wanneer wij langskomen voor de eerste opname. Dat is de eerste controle van uw woning.

 

Tip: op de pagina over het opleveren van uw woning en de inspectie leest u wat u kunt verwachten.

 

Opzegtermijn huur

De wettelijke opzegtermijn voor uw huur is één maand. De maand start op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Zorg wel dat u zeker bent van de verhuizing. Zodra wij de opzegbrief ontvangen, is uw opzegging definitief.

 

Let op: uw huurovereenkomst eindigt altijd op een werkdag. Zegt u op 12 maart uw huur op, maar valt 12 april op een zaterdag, zondag of feestdag? Dan eindigt de huur op de eerstvolgende werkdag.

 

Voordelen huur eerder opzeggen

Natuurlijk kunt u uw verhuizing altijd eerder doorgeven. Dit heeft voor u een aantal voordelen:

  • De kans is groter dat wij al een nieuwe huurder vinden. U kunt dan afspraken maken over het overnemen van spullen.
  • U heeft voldoende tijd om uw woning in orde te maken.

 

Huur opzeggen voor een ander

Is de hoofdhuurder overleden en zijn er geen medehuurders? Dan kan een erfgenaam de huur opzeggen. Het is belangrijk dat een wettelijke vertegenwoordiger daarna aanwezig is bij de controle van de woning.

 

Lees meer over wat te doen bij overlijden van een huurder.

 

De eindafrekening

Binnen zes weken na het beëindigen van de huurovereenkomst ontvangt u van ons de eindafrekening. Hierop staat of u ons nog iets moet betalen of dat u nog een bedrag terugkrijgt van ons.

 

De eindafrekening van de servicekosten ontvangt u later. Deze verrekenen wij eens per jaar. Woont u in een gebouw met centrale stookinstallatie? Dan vindt u op deze eindafrekening ook de afrekening van uw energiekosten.

 

Tip: uw verhuizing kan invloed hebben op uw huurtoeslag. Geef de verhuizing daarom altijd zo snel mogelijk door bij de Belastingdienst. Denk ook aan het melden van uw verhuizing bij alle andere organisaties, zoals uw energieleverancier, Brabant Water en uw internet- en televisieprovider.

 


 

close