Woont u samen en wilt u alles rondom uw woning goed regelen? Dan kunt u voor uw partner medehuurderschap aanvragen.

 

Wat is een medehuurder?

Een medehuurder heeft dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder. U bent dus samen verantwoordelijk voor de woning en voor het betalen van de huur. Als één van u overlijdt of u gaat uit elkaar, dan mag de medehuurder in de woning blijven wonen. Zonder medehuurderschap mag alleen de hoofdhuurder blijven.

 

Trouwen en medehuurderschap 

Trouwt u of gaat u een geregistreerd partnerschap aan, dan wordt uw partner altijd medehuurder. U moet dit wel zelf bij ons melden via het Aanvraagformulier medehuurderschap.

 

Samenwonen en medehuurderschap

Woont u samen? Dan kunt u medehuurderschap aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet: 

 

  1. U woont minimaal 2 jaar samen en u heeft het samenwonen gemeld bij Woonbedrijf;
  2. U heeft een ‘duurzaam gemeenschappelijke huishouding’. Dat betekent dat u duidelijk voor een langere tijd bij elkaar wilt blijven.

 

U kunt in dit geval medehuurderschap aanvragen via het Aanvraagformulier medehuurderschap.

 

Tip: gaat u samenwonen, meld dit dan altijd bij Woonbedrijf via het Meldformulier samenwonen. U kunt namelijk alleen medehuurderschap aanvragen als het bij ons bekend is dat u twee jaar samenwoont.

Is uw situatie anders?

Neem dan contact met ons op om de situatie te bespreken. U kunt ons een e-mail sturen via info@woonbedrijf.com of bel ons via 040-243 43 43. Kinderen, inwoners en huisbewaarders kunnen geen medehuurder worden.

 


 

close