​How to create your own SPACE-S

 

Co-creatie. Klantgestuurd werken. Zie je de kansen of vooral de beren op de weg? SPACE-S nodigt je uit om te ontdekken welke kansen co-creatie biedt voor jouw woningbouwproject. En hoe je de beren op de weg aanpakt. Het Kansenfestival van co-creatie is een interactieve middag vol workshops, praktijkvoorbeelden en inspiratie. Vanuit het oogpunt van de professionals van SPACE-S, maar ook (of juist!) vanuit de bewoners van SPACE-S. En vanuit jou. Want dat is co-creatie.

 

Bestel tickets

 

 

Waar en wanneer?

Op donderdag 21 september. Het programma loopt van 13.00 tot 17.00 uur, daarna sluiten we af met een borrel. De deuren openen om 12.30 en sluiten om 18.00 uur.

 

Het Kansenfestival vindt plaats in het Veemgebouw, op de 5e verdieping. Adres: Torenallee 36 op Strijp-S in Eindhoven. De tickets zijn gratis, maar we rekenen wel een no-showfee van 100 euro bij afzegging na 1 september.

 

Het programma

In ‘festivalvorm’ kies je zelf welke sessies voor jou interessant zijn. In elke sessie komt een professional van SPACE-S en een bewoner aan het woord. En we nodigen je uit om een casus of vraagstuk te bespreken! Op het programma staan:

 

  • Rondleiding SPACE-S: bekijk met eigen ogen het resultaat van co-creatie.
  • Betrokken bewoners: hoe betrek je bewoners en vooral, hoe houd je dat vast?
  • Samen ontwerpen: realiseer een goed ontwerp, samen met een grote en wisselende groep
  • Communiceren en converseren: écht in gesprek gaan met bewoners via digitale media
  • Financiële en proceskaders: financiële kaders versus ontwerpvrijheid
  • Risicoafzet en exploitatie: het effect van klantsturing op risicoafzet en exploitatie
  • De organisatie en co-creatie: de impact van co-creatie op de organisatie en de competenties van medewerkers
  • Beheerfase: de bouw is klaar. Hoe richt je de beheerfase ook klantgestuurd in?
  • Expo: feiten, cijfers, beelden en interessante gesprekken

 

Het Kansenfestival van co-creatie wordt georganiseerd door:

Woonbedrijf

Stam + De Koning
Inbo
Urhahn

Rutger Buch
12N Urban Matters
Conversation Next

 

Voor wie is het Kansenfestival interessant?

Het Kansenfestival neemt je mee in het klantgestuurd ontwikkelen, met name in de woningbouw. We belichten uiteenlopende aspecten, zoals de financiële kaders, de communicatie, de besluitvorming, het ontwerpproces, de interne organisatie en het contact met de bewoners. Daarom is het Kansenfestival interessant voor professionals uit verschillende vakgebieden. Zoals architecten, beleggers, beleidsmakers, communicatieadviseurs, projectleiders enzovoorts.

 

 

 

Meer over SPACE-S

SPACE-S begon eind 2012 met een leeg veld. En de vraag aan bewoners: hoe wil jij hier wonen? Een groeiende groep ging aan de slag met allerlei onderwerpen. Zij bepaalden het DNA van de buurt, de woningtypes en de plattegronden, de verspreiding van de woningtypes, het ontwerp van de gebouwen, de gezamenlijke binnen- en buitenruimtes en hoe zij samen gaan leven op SPACE-S.

 

De bewoners dachten op tal van manieren mee. Tijdens bijeenkomsten, inspiratiesessies en excursies, via Facebook en in speciale werkgroepen. Maar de bewoners organiseerden zelf ook evenementen om elkaar beter te leren kennen en thema's te bespreken. Bijvoorbeeld de maandelijkse Huiskamer en een tijdelijke camping op het terrein van SPACE-S.

 

Tussen november 2016 en juni 2017 krijgen alle bewoners van de 402 huurwoningen de sleutel. Sommigen van hen reserveerden al jaren geleden hun woning, anderen doen pas sinds kort mee. Er wonen studenten, ondernemers, gezinnen, starters en senioren. Een mix van mensen dus, maar al jaren een echte community.