Altijd oog voor kwaliteit en verbetering

Onze huurders zijn belangrijk voor ons. Net zoals onze medewerkers. Woonbedrijf besteedt veel aandacht aan kwaliteit, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit onderstrepen we met verschillende keurmerken.

 

Belangrijke keurmerken van Woonbedrijf zijn:

  • VCA**: veiligheid, gezondheid en milieu  
  • KWH: kwaliteit van onze dienstverlening 
  • Erkend leerbedrijf: kansen voor jongeren om werkervaring op te doen


VCA**

De afdeling Bouwservice van Woonbedrijf voert allerlei bouwtechnische werkzaamheden uit. Veilig werken staat daarbij altijd voorop. Wij zijn dan ook in het bezit van het VCA**-certificaat.

 

VCA** is een afkorting van VGM Checklist Aannemers, waarbij VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. VCA** heeft twee sterren; dit is het hoogst haalbare certificaat in de branche waarin Bouwservice werkt. Het gaat om veilige werkomstandigheden in de breedste zin. Voor iedereen: onze eigen medewerkers, onze huurders, tijdelijke arbeidskrachten en de maatschappij in het algemeen. Het VCA**-certificaat bewijst dat we voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en dat we werken met respect voor mens en omgeving. 

 

Voortdurend verbeteren

Onze afdeling Bouwservice heeft het VCA**-certificaat sinds 2007. Een onafhankelijke externe partij beoordeelt jaarlijks of we nog voldoen aan de eisen. Maar het VCA**-systeem van Woonbedrijf is veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma dat ons helpt om voortdurend de juiste aandacht te geven aan veiligheid, gezondheid en milieu. En zeker zo belangrijk: om onze prestaties daarin continu te verbeteren.

 

Acties

Wat we allemaal doen om de veiligheid te verbeteren? Hierbij een greep uit onze vele acties:

 • We voeren inspecties uit op de werkvloer. Hierbij kijken we niet alleen naar de werksituatie, maar ook naar de veiligheid en gezondheid van de huurder.
 • Alle vaklieden, operationeel leidinggevenden en de hoofden en manager van Bouwservice volgen een VCA**-opleiding.
 • We nemen zowel interne en externe audits af. Zo blijven wij continu verbeteren.

 

Naast onze activiteiten op het gebied van VCA**, voert Bouwservice ook klanttevredenheidsmetingen uit. Op basis van de resultaten ondernemen wij actie. Zien we problemen of verbeterkansen? Dan maken we daar werk van!KWH

Woonbedrijf wil een klantgestuurde organisatie zijn. Wij vinden het belangrijk om doorlopend te sturen op vergroting van de invloed van onze klanten. Om die redenen volgen wij onze klanten in hun waardering, hun legitimatie (herkenning) en in hun gedrag. De waardering van onze klanten halen we op via een breed scala aan projectevaluaties en klantonderzoeken.

 

KWH

Van KWH neemt Woonbedrijf het KWH-Huurlabel af. Dit is een keurmerk van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH).  Door het meten van onze dienstverlening via het KWH-Huurlabel maken wij onze maatschappelijke prestaties transparant en vergelijkbaar. Zo wordt duidelijk wat onze klanten en belanghouders vinden van de kwaliteit van onze dienstverlening en waar onze eventuele verbeterpunten liggen. We kunnen laten zien dat we de goede dingen goed doen.

 

Voortdurende controle

Een deskundige commissie bepaalt of een woningcorporatie het KWH-Huurlabel verdient. Wie het KWH-Huurlabel eenmaal op zak heeft, krijgt ook daarna nog regelmatig controle. KWH onderzoekt dan of de dienstverlening aan huurders nog steeds aan de kwaliteitseisen voldoet. Zo blijft de woningcorporatie alert en klantgericht.

 

Voortdurende verbetering

Woonbedrijf behaalde het KWH-huurlabel in 2008. Dit geldt ook voor Vestide. Sindsdien volgt KWH onze dienstverlening en zijn we telkens goed door de vervolgonderzoeken gekomen. Het KWH-Huurlabel bevestigt dat onze huurders onze koers waarderen. Dat betekent natuurlijk niet dat we nu stilstaan. Integendeel: Woonbedrijf zoekt continu naar verbeterkansen. Daarom zijn we ook lid van KWH. Deze organisatie helpt ons om onze dienstverlening nog verder te verbeteren. Dit is een proces dat nooit ophoudt.

 

Goede service

Een woningcorporatie die in het bezit is van het KWH-Huurlabel biedt een goede service. Niet alleen in de periode dat u een woning huurt, maar al vanaf het moment dat u een woning zoekt. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de manier waarop Woonbedrijf omgaat met de kwaliteitseisen van het KWH-Huurlabel? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Wij vertellen u graag wat wij doen om u als huurder zo goed mogelijk van dienst te zijn.Erkend leerbedrijf


Werkervaring opdoen is belangrijk, zeker voor jongeren die nog studeren. Woonbedrijf geeft jongeren die kans. Wij zijn een erkend leerbedrijf.

In het mbo kunnen studenten de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen. Jongeren die hiervoor kiezen, gaan één dag per week naar school. De rest van de week werken zij bij een erkend leerbedrijf. Dat kan Woonbedrijf zijn. Wij bieden allerlei leerwerkplaatsen aan op de afdeling Bouwservice. Op technisch gebied kun je bij ons alle kanten uit. Deze afdeling heeft veel ervaring met leerwerkplaatsen voor tegelzetters, timmermannen, stukadoors en loodgieters.

 

Kenniscentra

Woonbedrijf is aangesloten bij de volgende organisaties:

 • Calibris: kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport.  
 • Ecabo: kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. 
 • Savantis: vakcentrum afbouw en onderhoud, presentatie en communicatie.
 • Fundeon: kenniscentrum beroepsonderwijs bouw en infra.
 • Kenteq: kenniscentrum voor technisch vakmanschap.

 

Interesse?

Meer weten over de mogelijkheden en leerwerkplaatsen? Mail naar hrm@woonbedrijf.com. Gelijk solliciteren? Dat kan ook. Stuur een motivatie met cv naar het bovenstaande e-mailadres, t.a.v. stagecoördinator Woonbedrijf.