​​​​​​​​​​​​Zoek uw ideale woning en reageer

Bij Woonbedrijf komen er bijna dagelijks woningen vrij. De meeste woningen liggen in Eindhoven, maar ook in de omgeving verhuren wij veel woningen. Reageren op deze woningen is gemakkelijk en gratis.


Heeft u geen internet? Dan kunt u in onze Woonwinkel reageren op woningen.

 

Stap 1: inschrijven om te reageren

Als u wilt reageren op woningen, schrijft u zich eerst in als woningzoekende bij Woonbedrijf. Dit kost niets.

 

 

Hoe langer u bij Woonbedrijf ingeschreven staat, hoe groter uw kansen op een woning. Een woning gaat namelijk naar degene met de langste inschrijftijd. Soms gelden ook andere voorwaarden, zoals leeftijd.

 

Lees alles over inschrijven en uw inschrijftijd.

 

Stap 2: reageren op woningen

In ons woningaanbod vindt u alle vrijgekomen woningen. Elke woning staat zeven dagen op de website. U mag maximaal op 3 woningen tegelijk reageren. In Mijn reacties staan de woningen waarop u heeft gereageerd. Hier ziet u hoeveel kans u maakt op de woning. Ook kunt u eventueel een reactie verwijderen, zolang de advertentie online staat.

 

Bekijk de vrijgekomen woningen.

 

Stap 3: intakegesprek en bezichtiging

Een aantal dagen na het sluiten van de woningadvertentie ziet u in Mijn reacties of u in de top 10 staat en kans maakt op de woning. Maakt u kans? Dan ontvangt u hierover bericht van ons en nodigen we u uit voor een intakegesprek en een bezichtiging.

 

Let op: blijkt bij het intakegesprek dat uw gegevens niet kloppen, bijvoorbeeld uw adres? Dan mag u de woning niet huren. Ook vragen wij om een inkomensverklaring van maximaal 2 jaar oud. Deze vraagt u gratis aan via de Belastingtelefoon: 0800-0543.

 

Dringend op zoek

In ons woningaanbod ziet u alle woningen die wij direct te huur aanbieden. Uw inschrijftijd telt niet mee bij deze woningen. Vaak gelden er aanvullende eisen, zoals een minimaal inkomen of een minimale leeftijd.

 

Als er sprake is van een noodsituatie heeft u misschien recht op urgentie. U krijgt dan voorrang op een woning.

 

Meer informatie over urgentie.

 

Automatisch reageren

Voor 55-plussers hebben wij een extra service: het automatisch reactieverzoek. U geeft zelf aan in welk seniorencomplex u wilt wonen. Wij reageren dan automatisch voor u als er een woning vrijkomt.

 

Meer informatie over het automatisch reactieverzoek.

 


 

 

Inkomensverklaring verplicht

Gaat u reageren op een vrijkomende woning, dan vragen wij om een inkomensverklaring, voorheen het IB60-formulier. Volgens de Europese regelgeving kunnen wij met dit formulier uw inkomen goed vastleggen.

 

Heeft u dit formulier tijdens een intakegesprek niet bij u, dan vervalt het woningaanbod.

 

Verklaring aanvragen

U vraagt de inkomensverklaring gratis op via de Belastingtelefoon: 
0800 – 0543. Het duurt gemiddeld 5 werkdagen voordat u de verklaring ontvangt.

close