​​​​​​​​​​​​​​​​Inschrijven en een woning vinden bij Woonbedrijf​

Zoekt u een woning in Eindhoven of omgeving? Schrijf u gratis in bij Woonbedrijf. Hieronder leggen we uit hoe alles werkt: inschrijven, reageren op woningen en alles wat er bij komt kijken.

 

Video: een woning zoeken via Woonbedrijf

Deze video legt uit hoe u een woning vindt. In de video zitten knoppen. Hiermee klikt u precies naar de stukken die u interessant vindt!


Een woning vinden: 4 stappen

  1. Schrijf u in bij Woonbedrijf;
  2. Bouw inschrijftijd op. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer inschrijftijd u heeft;
  3. Bekijk eens per week ons woningaanbod en reageer als u een interessante woning ziet;
  4. Heeft u de meeste inschrijftijd? Dan mag u de woning huren!

We leggen deze stappen hieronder verder uit.​

 

Stap 1: inschrijven bij Woonbedrijf

Inschrijven bij ons is gratis. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich inschrijven.

U bent geen huurder bij ons:
Schrijf u in via het inschrijfformulier.

U huurt nu een woning bij ons:
Schrijf u in via Mijn Woonbedrijf.

 

Stap 2: inschrijftijd opbouwen

Vanaf de dag dat u zich inschrijft, bouwt u inschrijftijd op. Die is belangrijk. Want hoe langer u staat ingeschreven, hoe groter uw kansen op een woning. Van iedereen die op een woning reageert, krijgt degene met de meeste inschrijftijd de woning. Als hij of zij ook aan de andere voorwaarden voldoet natuurlijk. Voor sommige woningen is 3 tot 4 jaar inschrijftijd genoeg. Voor andere woningen heeft u 7 of 8 jaar nodig.

​Verhuizing ​melden

We controleren altijd uw gegevens voordat u een woning mag huren. Als deze niet kloppen, mag u de woning soms niet huren. Het is dus belangrijk dat u veranderingen meteen doorgeeft. Zeker een verhuizing. Bij een verhuizing verliest u namelijk uw inschrijftijd. Maar u bouwt meteen opnieuw inschrijftijd op vanaf het moment dat u de verhuizing doorgeeft. Soms maken we een uitzondering en kunt u uw inschrijftijd terugvragen.

Lees meer over inschrijftijd terugvragen.

 

Stap 3: reageren op woningen

Bekijk de vrijgekomen woningen.


 

Elke woning die vrijkomt, staat een week in het woningaanbod. Eens per week kijken is dus genoeg. Als u een woning ziet die bij u past, kunt u meteen reageren. In Mijn Reacties ziet u op welke woningen u heeft gereageerd en hoeveel kans u maakt op de woningen. U mag maximaal drie lopende reacties tegelijk hebben.

 

Voorwaarden om te reageren

Soms mag u niet op een woning reageren. Bijvoorbeeld omdat we een minimale leeftijd vragen of omdat uw inkomen te laag is. Volgens de wet mogen wij geen duurdere woningen verhuren aan mensen met een laag inkomen. Als u bent ingelogd, ziet u dan geen reageerknop.

 

Lees meer over inkomen en reageren. 

 

Stap 4: intakegesprek en bezichtiging

Een aantal dagen na het sluiten van de woningadvertentie ziet u in Mijn Reacties of u in de top 10 staat en kans maakt op de woning. Als u kans maakt, nemen wij contact met u op. U mag dan de woning komen bekijken en we plannen een intakegesprek in. Soms nodigen we meerdere mensen uit voor een groepsbezichtiging. 

 

Let op: we controleren bij een intakegesprek of uw gegevens kloppen. Als ze niet kloppen, mag u soms de woning niet huren. Ook vragen we om een inkomensverklaring van maximaal 2 jaar oud. Deze vraagt u gratis aan via de Belastingtelefoon: 0800-0543.

 

Dringend op zoek

We hebben 3 oplossingen voor mensen die snel een woning zoeken:


 

Direct te huur

In het woningaanbod staan soms woningen die direct te huur zijn. We kijken dan niet naar uw inschrijftijd, maar of u bij de woning past. Vaak zijn er extra voorwaarden, bijvoorbeeld een minimale leeftijd of een minimaal inkomen.

 

Flexwonen

Flexwoningen zijn speciaal voor mensen die snel een woning zoeken. Bijvoorbeeld vanwege werk of een verbroken relatie of om uit huis te gaan. Een flexwoning is tijdelijk, bijvoorbeeld voor 2 of 5 jaar.


 

Lees meer over flexwonen.


 

Urgentie

Als er echt een noodsituatie is, heeft u misschien recht op urgentie. U krijgt dan voorrang op een woning.

 

Lees meer over urgentie.

 

Automatisch reageren

Voor 55-plussers hebben wij een extra service: het automatisch reactieverzoek. U geeft zelf aan in welk seniorencomplex u wilt wonen. Wij reageren dan automatisch voor u als er een woning vrijkomt.

 

Lees meer over het automatisch reactieverzoek.

 


 

 

close