​​​​​​​​​​​Gratis voor woningzoekenden
van 55 jaar en ouder

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u op korte termijn verhuizen naar een seniorenwoning? Met het automatisch reactieverzoek reageren wij voor u op uw favoriete seniorencomplexen. Zonder dat u er omkijken naar heeft.

 

Hoe werkt het automatisch reactieverzoek?

U geeft maximaal 3 wooncomplexen aan ons door waar u graag wilt wonen. Zodra er een woning vrijkomt in deze complexen, reageren wij automatisch voor u op deze woning. U kunt op elk moment de complexen aanpassen.

 

Met het automatisch reactieverzoek krijgt u geen voorrang op een woning. Uw inschrijftijd bepaalt of u de woning krijgt. Heeft u van alle reacties de langste inschrijftijd? Dan ontvangt u van ons een uitnodiging om de woning te komen bekijken.

Heeft u het automatisch reactieverzoek aan staan, dan moet u wel bereid zijn om op korte termijn te verhuizen. Het is een hulpmiddel om snel voor u te reageren op woningen die vaak per direct vrijkomen. Daarnaast kunt u niet zelf reageren op eventueel andere woningen van ons waar u mogelijk interesse in heeft. Houd daar daarom rekening mee.

 

Automatisch reactieverzoek aanvragen

Voor het aanvragen van het automatisch reactieverzoek gelden de volgende voorwaarden:

 

  • U staat ingeschreven als woningzoekende bij Woonbedrijf;
  • U bent 55 jaar of ouder;
  • U heeft geen urgentie en u staat niet op de Sancties & Kansenlijst;
  • U heeft echt de wens om te verhuizen.

 

U kunt het automatisch reactieverzoek telefonisch aanvragen via 040-243 43 43, door een e-mail te sturen naar info@woonbedrijf.com of kom langs in onze Woonwinkel op Wal 2 in Eindhoven. U ontvangt van ons schriftelijk een bevestiging van uw aanvraag.

 

Voorwaarden automatisch reactieverzoek

Dit zijn de spelregels van het automatisch reactieverzoek:

 

  1. Het automatisch reactieverzoek geldt voor maximaal 3 complexen en alleen voor seniorencomplexen;
  2. Zelf reageren op woningen kan niet meer als u kiest voor het automatisch reactieverzoek;
  3. De complexen aanpassen of het automatisch reactieverzoek opzeggen kan op elk moment. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging;
  4. Uw inschrijftijd bepaalt of u kans maakt op de woning;
  5. Wij moeten woningen passend toewijzen: is uw inkomen maximaal 22.700 euro (alleenstaand) of 30.825 euro (huishouden met twee personen), dan geldt er voor u een maximale huurprijs van €607,46;
  6. Krijgt u urgentie of komt u op de Sancties & Kansenlijst terecht, dan vervalt het automatisch reactieverzoek.