Woonbedrijf gaat schoolgebouw 'De Cajuit' aan de Wethouder van Ebbenlaan 135 in Helmond verbouwen tot woningen. Aan de buitenzijde van het gebouw uit 1949 verandert bijna niets. Ook in de school blijven de monumentale elementen behouden, zoals de gangen en het trappenhuis.

Parkeren en fietsenberging
De vroegere speelplaats achter het gebouw blijft zoals het is. Hier komt een gemeenschappelijke fietsenberging, een containerruimte en 6 parkeerplaatsen. Er komen nog 3 tot 5 parkeerplaatsen in het openbare gebied. Die zal de gemeente aanleggen.

De Cajuit ligt middenin de Leonardusbuurt
Er zijn allerlei voorzieningen vlakbij zoals een supermarkt, winkelcentrum Vondellaan, een gezondheidscentrum en de bushalte is 5 minuten lopen.

Samenwerkingspartners
Okko Project, Ballast Nedam Zuid, De Loods Architecten.

Planning
De verbouwing van het schoolgebouw start in januari 2022. We verwachten dat de verbouwing in september/oktober 2022 klaar zal zijn

Interesse?
We verhuren de woningen via www.wooniezie.nl. Je kunt nu nog niet reageren. Wel kun je alvast inschrijven als woningzoekende bij Wooniezie. Als je al ingeschreven bent, is dat niet meer nodig.

Vragen?
Voor algemene vragen over dit project kun je contact opnemen met Tom Martens van Okko Project. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer 040 2 43 43 43. Of vul het contactformulier in en zet er bij dat het om 'De Cajuit' gaat.

In aanbouw