Flexwonen

Snel een woning, met een tijdelijk contract

Ben je snel op zoek naar een woning, maar heb je niet genoeg inschrijftijd? En heb je geen recht op urgentie? Dan is flexwonen misschien een oplossing: een tijdelijke woning die je huurt zonder wachtlijst. Lees hiervoor de informatie over de voorwaarden.

Voor wie zijn onze flexwoningen?

Met flexwonen bieden we een oplossing aan mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning. Je huurt de woning voor maximaal 2 jaar. Je moet voldoen aan de voorwaarden.

De voorwaarden zijn:

  • je zit in een noodsituatie en je woont minimaal 1 jaar in de regio Eindhoven
  • je woont niet in de regio Eindhoven. Je zoekt door je studie/stage in de regio Eindhoven tijdelijk een woning. Je studie/stage duurt minimaal 1 jaar en niet langer dan 2 jaar
  • je bruto inkomen per jaar is minder dan €52.671,-
  • je staat niet op de Signaleringslijst
  • je huurt nu geen woning of kamer via een zorginstelling
  • je kunt na het tijdelijke contract van maximaal 2 jaar jezelf voorzien van andere woonruimte
  • je gaat er alleen of met twee personen wonen, zonder kinderen
  • je neemt geen hond of kat mee

Wat is een flexwoning?

Een flexwoning is een kleine, zelfstandige woning met een eigen keuken, badkamer en toilet. Deze woningen zijn snel beschikbaar en je huurt ze tijdelijk , voor maximaal 2 jaar.

In sommige gebouwen met flexwoningen verhuren we ook woningen aan mensen die woonbegeleiding of zorg krijgen door een zorginstelling.

Waar verhuurt Woonbedrijf flexwoningen?

Je vindt flexwoningen aan de Europalaan en de Sterkenburg. In sommige buurten in Eindhoven verhuren we flexwoningen omdat we deze woningen gaan renoveren of slopen.

Hoe kom ik in aanmerking voor flexwonen?

Om in aanmerking te komen voor een flexwoning moet je het voorrangslabel 'spoedzoeker' aanvragen. Dit doe je via de website van Wooniezie. Onderaan de homepagina klik je op 'Ik wil een aanvraag indienen'

Voordat we je aanvraag in behandeling nemen, vragen we om een aantal papieren. Zoals een verklaring bewoner, een inkomensverklaring van de Belastingdienst en een uittreksel uit de Basisregistratie Personen met adreshistorie. Dit uittreksel vraag je aan bij je eigen gemeente. Dit uittreksel mag niet ouder zijn dan zes maanden en je moet hiervoor betalen. Als je eerder zelfstandig gewoond hebt, vragen we je ook om een verhuurdersverklaring.

Besluiten we dat je in aanmerking komt voor de flexwoning? Dan krijg je van ons bericht over wat je moet doen om een woning te huren. Kom je niet in aanmerking? Dan krijg je bericht van ons met daarin de reden waarom je niet in aanmerking komt.