Flexwonen

Snel een woning, met een tijdelijk contract

Ben je snel op zoek naar een woning, maar heb je niet genoeg inschrijftijd? Dan is flexwonen misschien een oplossing: een tijdelijke woning zonder wachtlijst.

Wat is een flexwoning?

Een flexwoning is een kleine, zelfstandige woning met een eigen keuken, badkamer en toilet. Flexwonen is speciaal voor mensen die snel een woning zoeken. Daarom kijken we niet naar je inschrijftijd, maar wie er het best bij de woning past. Je huurt een flexwoning altijd tijdelijk, bijvoorbeeld voor 2 of 5 jaar.

Belangrijk om te weten over flexwonen: je woont in een gebouw met mensen met een heel verschillende achtergrond. Iedereen helpt elkaar en heeft hetzelfde doel: samen goed wonen.

Voorwaarden flexwonen

  • je gaat er alleen of met twee personen wonen, zonder kinderen;
  • je bruto inkomen per jaar is minder dan €35.739,-;
  • je staat niet op de Sancties & Kansenlijst;
  • je kunt ons een goede uitleg geven over waarom flexwonen voor jou de beste oplossing is.

Voor wie is flexwonen?

Flexwonen is voor mensen die snel een betaalbare huurwoning zoeken, maar weinig kans hebben om er een te vinden. Bijvoorbeeld omdat zij geen of te weinig inschrijftijd hebben.
Een aantal voorbeelden van mensen die in flexwoningen wonen:

  • iemand uit het buitenland of ergens anders in Nederland die tijdelijk een woning zoekt in Eindhoven door werk;
  • een starter die voor het eerst op zichzelf wil gaan wonen;
  • iemand die door een verbroken relatie snel ergens anders moet gaan wonen.

In sommige gebouwen met flexwoningen verhuren we ook woningen aan mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen door een zorginstelling.

Waar verhuurt Woonbedrijf flexwoningen?

Onze oude kantoren in de Willemstraat en Europalaan in Eindhoven zijn omgebouwd tot flexwoningen. En sinds kort verhuren we flexwoningen in Meerhoven, aan de Waterlinie.
In Veldhoven hebben we Spaceboxen aan de Blaarthemsweg en de Antwerpsebaan.

Reageren op een flexwoning

Als er een flexwoning vrijkomt, vind je deze in ons woningaanbod bij www.wooniezie.nl. In de titel staat dan "Flexwoning". Heb je interesse? Dan kun je reageren met het formulier in de advertentie. We kijken dan bijvoorbeeld naar de reden, noodzaak en doelgroep om te bepalen wie het best bij de woning past. Daarna hoor je of je de woning mag bekijken en of je op gesprek mag komen voor de woning.

Kijk in ons woningaanbod of er flexwoningen vrij zijn.

Als je de flexwoning krijgt

Als je op gesprek mag komen, vragen we om aantal papieren. Zoals een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Ook vragen we je om meer te vertellen over waarom je wilt flexwonen. En we vertellen je meer over de woning en het flexwonen.

Besluiten we samen dat je in de flexwoning gaat wonen? Dan maken we meteen een afpraak voor het tekenen van je huurcontract!