Sancties en Kansenlijst

Gelijke regels en kansen voor alle huurders

Helaas zijn er huurders die zich niet aan afspraken houden. Dat laten we natuurlijk niet zomaar gebeuren. Maar nadat ze terechtgewezen zijn verdienen ze ook een tweede kans. Door de Sancties & Kansenlijst kan elke huurder rekenen op dezelfde behandeling.

Ik wil meteen...

Overlast in de buurt melden

Huurders die voor overlast zorgen, schade veroorzaken aan hun woning, een huurachterstand hebben of zich op een andere manier niet aan de regels houden, willen we aanpakken. Maar dan wel op een duidelijke en eerlijke manier, waarbij mensen de kans krijgen om zich te verbeteren. Daarom hebben we de Sancties & Kansenlijst.

Sancties & Kansenlijst in heel Eindhoven

De Sancties & Kansenlijst is een samenwerking van Woonbedrijf en de andere Eindhovense woningcorporaties Thuis, Trudo en Wooninc.

Samen hebben we afspraken gemaakt over de manier waarop we omgaan met huurders die voor ernstige overlast of (financiële) schade zorgen. De gegevens van deze huurders leggen we vast op de Sancties & Kansenlijst, zodat ze een aantal jaren geen woning kunnen huren bij de vier corporaties of alleen onder bijzondere voorwaarden.

Waarom de Sancties & Kansenlijst?

Deze aanpak is belangrijk voor ons en alle huurders die zich wel aan de afspraken houden. Maar ook voor ex-huurders die hun leven beteren.

De voordelen op een rij:

  • We verbeteren de leefomgeving van onze huurders en andere bewoners
  • We voorkomen (nieuwe) schadeposten door informatie met elkaar te delen
  • Er is een helder en eerlijk systeem van sancties en kansen voor alle ex-huurders die in het verleden voor problemen zorgden
  • We voorkomen dat ex-huurders voorgoed buiten de boot vallen. Na verloop van tijd krijgen ze namelijk een nieuwe kans om opnieuw een woning te huren.