Schade aan je woning

Als er iets kapot is in of aan je woning, is dat heel vervelend. Daarom doen wij ons best om je zo snel mogelijk te helpen door de schade te repareren. De oorzaak van de schade bepaalt wie de rekening betaalt, jij, Woonbedrijf of je verzekeraar. Zie hieronder de meest voorkomende oorzaken en wie je erover kunt benaderen.

Ik wil meteen...

Een reparatie aanvragen

Stormschade

Schade door storm komt de laatste jaren steeds vaker voor in Nederland. Als er bij jou schade is ontstaan, dan kun je deze aanmelden als een gewone reparatie. Zijn je eigen spullen beschadigd? Hiervoor is Woonbedrijf niet aansprakelijk. Deze vallen onder je inboedelverzekering en mag je melden bij je verzekeraar.

Weet je niet wie je moet bellen als je stormschade hebt? Download hier de PDF van het overzicht.

Schade door inbraak

Is er ingebroken? We helpen je door zo snel mogelijk de schade te repareren. Doorloop de volgende stappen zodat wij direct op de hoogte zijn:

Brandschade

Zorg bij brand natuurlijk eerst voor je eigen veiligheid. Is de brand geblust? Doorloop dan de volgende stappen:

Schade tijdens onderhoud

De bedrijven waarmee we samenwerken voor het onderhoud aan je woning, zijn altijd erkende bedrijven. Deze bedrijven werken voorzichtig. Toch kan er iets misgaan. Is er schade aan je woning ontstaan door werkzaamheden? Meld dit dan binnen 24 uur bij ons via info@woonbedrijf.com of 040 243 43 43. Laat ook het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde weten dat er schade is veroorzaakt.

Schade door anderen of jezelf

Heb je per ongeluk zelf schade veroorzaakt? Dan moet je zelf zorgen voor de reparatie. Hiervoor betaal je dan ook zelf de kosten.

Goed verzekerd

Sluit voor je huurwoning altijd zelf een inboedelverzekering af. Hiermee verzeker je schade aan spullen in huis. Woonbedrijf is namelijk niet aansprakelijk voor schade aan je eigen spullen.

Lees hier meer over verzekeringen voor je huurwoning.