​Samen uw woning duurzamer maken

Steeds meer huurders willen duurzame keuzes maken. Wij helpen daar graag mee, want ook wij vinden duurzaamheid belangrijk. Bijvoorbeeld door een proef te doen met zonnepanelen. Op deze pagina leest u er alles over.

 

Zelf zonnepanelen laten leggen

Op dit moment mag u zelf geen zonnepanelen op uw dak laten leggen.

 

 

De informatie op deze pagina gaat over de proef. De informatie bestaat uit 3 onderdelen:

 

 

 

Zonnepanelen in een aantal buurten

In 2017 starten we met een proef, samen met woonstichting ‘thuis. In een aantal buurten kunnen bewoners nu kiezen voor zonnepanelen. Deze bewoners krijgen van ons persoonlijk een brief met uitleg. Zij kiezen zelf of ze meedoen of niet.

 

In deze buurten krijgen de bewoners van een aantal straten een aanbod:


In Eindhoven:

 • Aireywijk
 • Generalenbuurt
 • Muschberg
 • Guntselaer
 • Eckart
 • Tongelresestraat
 • Amarylisstraat

 

In Geldrop:

 • Roelandlaan
 • Reinoutlaan

 

Dit zijn ongeveer 1.000 woningen. Later in 2017 volgen nog 1.500 woningen, maar we weten nog niet welke. Aan het eind van 2017 bekijken we of veel huurders hebben gekozen voor zonnepanelen. En of alle huurders de straks kunnen kiezen voor zonnepanalen.

 

Meedoen met de proef voor zonnepanelen

 

In 4 stappen zonnepanelen

 1. U krijgt een brief met uitleg en een aanvraagformulier. Deze vult u in als u mee wilt doen. Als u geen brief krijgt, valt u niet binnen de proef.
 2. Het bedrijf 365zon neemt contact met u op om een afspraak te maken.
 3. De installateur van 365zon komt naar u toe. Hij bekijkt uw woning en praat met u over de mogelijkheden. Zo kunt u een goede keuze maken. De installateur maakt meteen een afspraak met u voor het leggen van de zonnepanelen.
 4. De zonnepanelen worden in één dag geplaatst.

In deze video ziet u wat u kunt verwachten als u zonnepanelen laat leggen:

 

 

Aantal zonnepanelen

De installateur geeft u een advies over het aantal zonnepanelen. Dat kunnen er 6 tot 12 zijn. Het aantal hangt af van:

 • Het aantal uren zon op uw dak;
 • Hoeveel stroom u verbruikt;
 • De grootte van uw dak;
 • Het aantal zonnepanelen dat uw dak kan dragen.

 

We plaatsen geen zonnepanelen op flatgebouwen, monumenten, beschermd stadsgezicht, asbesthoudende daken of op daken die we over een aantal jaar gaan vervangen.

 

Prijs van de zonnepanelen

We delen de kosten voor de zonnepanelen: wij betalen 35% en u betaalt 65%. Uw deel betaalt u via een vast bedrag bovenop uw maandelijkse servicekosten. Dit bedrag blijft 25 jaar hetzelfde. En als u verhuist, gaat de volgende huurder deze kosten betalen.

 

Dit is het bedrag dat u maandelijks via de servicekosten betaalt:

 • 6 panelen kosten 12,64 euro per maand;
 • 8 panelen kosten 15,77 euro per maand;
 • 9 panelen kosten 17,62 euro per maand;
 • 10 panelen kosten 18,92 euro per maand;
 • 12 panelen kosten 21,93 euro per maand.

 

Let op: vertel aan uw energieleverancier dat u zonnepanelen neemt. U kunt dan uw maandelijkse energiekosten laten verlagen.

 

Besparen met zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaart u op uw energierekening. U wekt namelijk zelf een groot deel van uw stroom op. Hoeveel u bespaart, hangt af van uw situatie. De adviseur die bij u op bezoek komt, maakt een berekening voor u.


Zo werken de zonnepanelen

 

Zonlicht wordt stroom

De zonnepanelen op uw dak vangen zonlicht op en zetten dit om in stroom. Ook als het bewolkt is. Deze stroom wordt geschikt gemaakt voor het elektriciteitsnet via de omvormer die we in uw meterkast plaasten. Op deze omvormer ziet u ook hoeveel stroom u al heeft opgewekt.

Dit zijn de zonnepanelen

 • Kleur: zwart
 • Grootte: 1650 x 992 millimeter
 • Vermogen: 275 wattpeak

 

Meer of minder stroom dan u verbruikt

Als u op een dag meer stroom opwekt dan u nodig heeft, gaat de extra energie naar de energieleverancier. En als u op een dag minder energie opwekt dan u nodig heeft, krijgt u extra stroom van de energieleverancier.

 

De stroom die u geeft en de stroom die u krijgt, worden bijgehouden. Deze worden tegen elkaar weggestreept. Als u meer energie heeft opgewekt dan verbruikt, krijgt u geld terug van de energieleverancier. Andersom betaalt u voor stroom als u meer verbruikt dan opwekt. Dit heet salderen. Het tarief verschilt per energieleverancier.

 

Slimme meter en app

Als u kiest voor zonnepanelen, geven 365zon en u dat samen door aan de netwerkbeheerder Enexis. Enexis kijkt of uw energiemeter geschikt is. Is dat niet het geval, dan krijgt u gratis een nieuwe slimme meter. Hiermee ziet u hoeveel stroom u levert aan het elektriciteitsnet en hoeveel u verbruikt.

 

U kunt ervoor kiezen om uw meter aan te sluiten op internet. Dit heeft twee voordelen. U kunt dan via een app zien hoeveel stroom uw panelen opleveren. Handig! Het tweede voordeel is dat 365zon op afstand in gaten kan houden of uw zonnepanelen goed werken. Een storing is dan sneller zichtbaar en kan dus meteen opgelost worden.

 

Plaatsen van zonnepanelen

Het kost één dag om de zonnepanelen te plaatsen. U moet op deze dag thuis zijn, want installateur installeert de omvormer en kabels in uw woning. De rest van het werk is op het dak. Van het boren kunt u wat last hebben. Als u een nieuwe meter nodig heeft, maakt Enexis hier met u een afspraak voor.

 

Storing of vragen?

Voor algemene vragen over de proef kunt u contact met ons opnemen:

E-mail: zonnepanelen@woonbedrijf.com
Telefoon: 040-243
43 43.

 

Als er een storing is of u heeft technische vragen, dan kunt u terecht bij 365zon:

E-mail: zonnepanelen@365zon.nl

Telefoon: 040-30 46 098

Website: www.365zon.nl

 

 

 


 

close