​Samen uw woning duurzamer maken

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu én u bespaart op uw energielasten. Daarom helpen we u graag als u zonnepanelen op uw dak wilt. Wij betalen een deel van de kosten en u betaalt een vast bedrag per maand via de servicekosten. 

 

Zonnepanelen aanvragen

Natuurlijk kijken we eerst of zonnepanelen mogelijk zijn op uw dak. We leggen geen zonnepanelen op flatgebouwen, monumenten, beschermd stadsgezicht, daken met asbest of op daken die we binnen 5 jaar renoveren.

  

In 4 stappen zonnepanelen

 1. Vul het aanvraagformulier in.
 2. Het bedrijf 365zon maakt een afspraak met u.
 3. De installateur van 365zon komt naar u toe. Hij bekijkt uw woning en laat u de mogelijkheden zien.
 4. U kiest nu defintief of u zonnepanelen wilt. Ja? Dan maakt de installateur meteen een afspraak met u voor het leggen van de zonnepanelen.
 5. De zonnepanelen worden in één dag geplaatst.

 

In deze video ziet u wat u kunt verwachten als u zonnepanelen laat leggen:

 

 

Aantal zonnepanelen

De installateur geeft u advies over het aantal zonnepanelen. Dat kunnen er 6 tot 12 zijn. Het aantal hangt af van:

 • het aantal uren zon op uw dak;
 • hoeveel stroom u verbruikt;
 • de grootte van uw dak;
 • het aantal zonnepanelen dat uw dak kan dragen.

 

 

Prijs van de zonnepanelen

We delen de kosten voor de zonnepanelen: wij betalen 35% en u betaalt 65%. Uw deel betaalt u via een vast bedrag bovenop uw maandelijkse servicekosten. Dit bedrag blijft 25 jaar hetzelfde. En als u verhuist, gaat de volgende huurder deze kosten betalen.

 

Dit bedrag betaalt u maandelijks via de servicekosten:

 • 6 panelen kosten 13,56 euro per maand;
 • 8 panelen kosten 16,92 euro per maand;
 • 9 panelen kosten 18,90 euro per maand;
 • 10 panelen kosten 20,30 euro per maand;
 • 12 panelen kosten 23,52 euro per maand.

Besparen met zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u zelf een groot deel van uw stroom op. U bespaart dus op uw energierekening. De adviseur maakt een berekening voor u van hoeveel u ongeveer gaat besparen.

 

Belangrijk: vertel aan uw energieleverancier dat u zonnepanelen neemt. Uw maandbedrag kan dan omlaag.

 

 

Woonbedrijf helpt met zonnepanelen

In 2017 boden we als proef zonnepanelen aan in een aantal buurten. Dat is goed gegaan. Nu kan elke huurder met een geschikt dak zonnepanelen aanvragen. We werken hiervoor samen met Woonstichting ’thuis en met woningcorporatie Woningbelang uit Valkenswaard. Door samen te werken kunnen we u een goede aanbieding doen.

 

Zo werken de zonnepanelen

 

Zonlicht wordt stroom

De zonnepanelen op uw dak vangen zonlicht op en zetten dit om in stroom. Ook als het bewolkt is. Een omvormer zorgt ervoor dat u deze stroom goed kunt gebruiken. De omvormer installeren we meestal in uw meterkast of op zolder. Op deze omvormer ziet u ook hoeveel stroom u al heeft opgewekt.

Dit zijn de zonnepanelen

 • Kleur: zwart
 • Grootte van 1 paneel: 1 x 1,65 meter
 • Vermogen: 295 wattpeak

 

Meer of minder stroom dan u verbruikt

Als u op een dag meer stroom opwekt dan u nodig heeft, gaat de extra energie naar de energieleverancier. En als u op een dag minder energie opwekt dan u nodig heeft, krijgt u extra stroom van de energieleverancier.
 
De stroom die u geeft en de stroom die u krijgt, worden bijgehouden. Deze worden tegen elkaar weggestreept. Als u meer energie heeft opgewekt dan verbruikt, krijgt u geld terug van de energieleverancier. Andersom betaalt u voor stroom als u meer verbruikt dan opwekt. Dit heet salderen. Het tarief verschilt per energieleverancier.

 

Slimme meter en app

U geeft samen met 365zon aan netwerkbeheerder Enexis door dat u zonnepanelen krijgt. Enexis kijkt of uw energiemeter geschikt is. Als uw meter niet geschikt is, krijgt u gratis een nieuwe slimme meter. Hierop ziet u hoeveel stroom u verbruikt en hoeveel energie u levert aan het elektriciteitsnet. 
 
U kunt uw meter aansluiten op internet. U kunt dan via een app zien hoeveel stroom uw panelen opleveren. Handig! Ook kan 365zon op afstand in gaten kan houden of uw zonnepanelen goed werken. Een storing kan dus meteen opgelost worden.

 

Plaatsen van zonnepanelen

Het kost één dag om de zonnepanelen te plaatsen. U moet op deze dag thuis zijn, want installateur installeert de omvormer en kabels in uw woning. De rest van het werk is op het dak. Van het boren kunt u wat last hebben. Als u een nieuwe meter nodig heeft, maakt Enexis hier met u een afspraak voor.

Storing of vragen?

Voor algemene vragen kunt u contact met ons opnemen:

E-mail: zonnepanelen@woonbedrijf.com
Telefoon: 040-243 43 43.

 

Als er een storing is of u heeft technische vragen, dan kunt u terecht bij 365zon:

E-mail: zonnepanelen@365zon.nl

Telefoon: 040-30 46 098

Website: www.365zon.nl

 

 

 


 

close